Nem törődve a koronavírussal, a karantén idején is működött a luxusbordély a belvárosban - azonban mégis lebuktak

Sokan gondolják, ha itthon, Magyarországon vállalnak erotikus munkát, akkor azzal nagyobb biztonságban lesznek, mint külföldön. Érdekes tény, hogy ez sosem volt így és valószínűleg ezután sem lesz, mivel amíg pl. Svájcban és Németországban teljesen legálisan bejelentve üzemelnek a bordélyházak, addig hazánkban csupán feketén, illegálisan működhetnek így ha valami gond akadna, az ott dolgozó szexmunkások többsége nem mer a rendőrségre menni.

test

A koronavírus az erotikus munkákat is érinti világszerte - vendégek nélkül maradtak a szexmunkások

Sokan azt tervezik, átmenetileg kipróbálják magukat a webkamerás munkában, a vendég ez

2020-04-06  EROTIKUS MUNKA BLOG

Ezért van rengeteg bűncselekmény a kiszolgáltatott lányok esetében, mivel sokszor nem is tudnak a lehetőségeikről, segítséget pedig nem mernek kérni. Most újabb kizsákmányoló személyt fogtak el a fővárosban, aki évek óta él az általa dolgozó lányok keresetéből és az sem tartja vissza, hogy egyszer már lebukott.

Pontos nyilvántartást is vezetett az általa foglalkoztatott szexmunkások bevételéről az a budapesti - éjszakai életből ismert - nő, aki egy belvárosi, ötszobás lakásban üzemeltetett luxusbordélyt a veszélyhelyzeti korlátozások idején is. A prostitúció szervezéséből élő nő egy éven belül másodszor bukott bele az üzletbe, most már két eljárás is folyik ellene.

Bár mindent pontosan megszervezett a "főnöknő", mégsem volt elég körültekintő ami a budapesti erotikus munkákat illeti: a hirdetések buktatták le végül.

A 27 éves N. Adrienn már tavaly nyáron megbukott egy budapesti erotikus munkahelyen, az általa üzemeltetett örömtanyával, de a történtekből mit sem tanulva, 2019 decemberében újra üzleti célból bérelt ki egy budapesti, V. kerületi, ötszobás luxuslakást, havi háromszázezer forintért. A minőségi lakásért nyilván több bevételre és leadóra tehetett így szert.

luxus erotikus munka budapesten

A nyomozás adatai szerint a fiatal madám a lakásban öt fiatal nőt foglalkoztatott, egy 19, két 21, egy 25 és egy 26 éves nő dolgozott neki prostituáltként. A nőknek N. Adrienn adott fantázianevet, ő készített róluk fehérneműs fotókat, internetes hirdetéseket, melyekhez nemcsak hogy ő biztosította a telefonszámokat, ő kezelte a hívásokat is. Határidő naptár alapján szervezte a vendégek látogatásának időpontjait, előre egyeztetve velük a különböző szolgáltatásokról, tarifákról.

Az ott dolgozó szexmunkások ezért fix bérleti díjat kellett fizetni, akkor is, ha adott napon szabadnapos volt, vagy nem volt forgalma a szexmunkás lánynak. Csúcsidőben az öt prostituált naponta fejenként 5-6 vendéget is fogadott, keresetük felét kapták vissza fizetésként. A bevétel másik fele a főnökasszonynak átlagosan napi 150-200 ezer forintos adómentes jövedelmet jelentett.

Tehát Budapesten egyszerre szedett fix leadót és százalékot is a "tulajdonos" ha volt vendég, ha nem...

A titkos bordélyház, ha csökkentett üzemmódban is, de a kijárási korlátozások idején is működött, N. Adrienn nem engedélyezte a karantént. Míg mások levették a hirdetéseket és ha dolgoztak is, azt diszkréten kezelték, addig N. Adrienn továbbra is folytatta a nála dolgozó lányok hirdetését teljes gőzzel, így nem volt nehéz észrevenni az V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak.

Április 30-án este 21 óra 45 perckor kopogtattak be a belvárosi lakásba, a rendőrök meg sem lepődtek, amikor N. Adrienn nyitott ajtót, a „madám” annál inkább kétségbe esett a váratlan látogatók megjelenésekor. A nő elfogásakor is bűnügyi felügyelet, lakhelyelhagyási tilalom alatt állt a korábbi, hasonló jellegű jogsértés miatt indult eljárás kényszerintézkedéseként. A 27 éves nőnél házkutatást tartottak a rendőrök, lefoglalták azokat a mobiltelefonokat, amelyek a lányok nevéhez voltak megadva a hirdetésekben. A kerületi nyomozók találtak egy naplót is, amelyben N. Adrienn pontos kimutatást vezetett a lakás költségeiről és arról is, hogy adott napon melyik prostituált mennyi pénzt keresett. A bérelt lakásban a mosókonyhában egy bőröndben a nyomozók több borítékot is találtak, amelyben a lányok „fizetései” voltak előkészítve. A BRFK prostitúció elősegítése bűntette miatt indított eljárást a budapesti nő ellen, a bíróság elrendelte letartóztatását.

A prostitúció önmagában még nem bűncselekmény Magyarországon, annak elősegítése viszont már igen!

A veszélyhelyzeti korlátozások miatt a budapesti, felső kategóriás örömlányok nagy része önkéntes karanténba vonult. A külföldi polgárok, turisták elmaradása miatt visszaesett a kereslet, sokan pedig saját egészségük miatt választották az üzlet időleges szüneteltetését. A prostitúció a hatályos törvények szerint önmagában nem jogsértés, ha azt valaki bejelentve, saját maga, adót, járulékokat fizetve, rendszeres orvosi ellenőrzés mellett végzi.

Ám a szervezése, a prostitúciós tevékenységhez megfelelő hely biztosítása, bérleti díj szedése, az örömlányok bevételéből való részesedés mint jogtalan haszonszerzés már bűncselekménynek minősül, a jogsértés megvalósítójával szemben prostitúció elősegítése bűntett elkövetése miatt indíthatnak eljárást a hatóságok.