Az OnlyFans mégsem tiltja be a szexuális tartalmakat

Pár napja derült ki, hogy az OnlyFans októbertől betiltja a felnőtteknek szóló pornó jellegű tartalmakat, amiről itt írtunk bővebben. Meglepő hír volt, mivel a portál bevételeinek szemmel jól látható része érkezett a szexuális tartalmak eladásából. 

Nagy csapásként szenvedték el a kizárólag az OnlyFanson dolgozó (magyar) modellek is, hogy októbertől teljes mértékben be kell fejezniük az erotikus munkát. A modellek fotós és videós (erotikus) tartalmakat osztanak meg az OnlyFans portálon, amelyeket a rajongóik havidíjért cserébe megtekinthetnek. Az OnlyFans nem konkrétan az erotikus munka lehetővé tételére szakosodott, ám az vitte sikerre, a márkaneve akaratlanul is összeforrt a pornó munkával is.

Úgy tűnik a pénz, az pénz mindenkinek és visszatáncoltak a tiltástól, állításuk szerint sikerült biztosítékokat szerezniük a pénzintézetektől...

A portál nem szabad akaratából akarta betiltani a felnőtt tartalmakat, hanem pénzügyi partnerek szorongatták, különböző okokra hivatkozva a bankszámláinak felfüggesztésével fenyegetőztek, vagy épp akadályozták a pénzmozgást. Emiatt veszélybe került az oldal fennmaradása, és nem akart olyan helyzetbe kerülni a cég, hogy nem képes kifizetni a tartalomkészítőket, hiszen hozzá sem jutnak el a felhasználók által befizetett összegek.

Szerdán viszont váratlan hír érkezett, miszerint a portál megfelelő biztosítékokat kapott a megszokott működésének fenntarthatóságára, így mégsem fogja október elsejével betiltani az online szexmunkát.

A hirtelen változás kellemetlen helyzetbe hozza azokat a modelleket, akik már megkezdték a bejelentett szabályoknak nem megfelelő tartalmaik törölgetését, vagy épp az alternatív platformokra való költözködést.

Úgy tűnik olyan világban élünk, ahol már napról napra változik minden (nem csak a covid miatt) így szinte senki sem lehet benne biztos, hogy az általa felépített erotikus üzlet, vállalkozás vagy bármilyen pénzkereseti lehetőség amit erotikus munkával végez meddig létezik, működik. 

Azt javasoljuk mindenkinek, hogy álljanak több lábon, ha erotikus tartalmak készítésével, sugárzásával, eladásával foglalkoznak, próbáljanak találni több alternatívát!