Csatlakozz a TELEGRAM csatornánkhoz, ahol a legjobb hirdetéseket, legújabb híreket, illetve fontos információkat osztunk meg!

profile img
alert icon
Figyelem!
alert icon
Belépési adataid, a profilodat és a feltöltött kreditedet egyaránt használhatod az összes RED-LIFE hirdetőoldalon és támogató oldalainkon is (red-life.hu, erotikusmunka.info, erotikusmunka.net).

Csatlakozz a TELEGRAM csatornánkhoz, ahol a legjobb hirdetéseket, legújabb híreket, illetve fontos információkat osztunk meg!

2023-06-10
(frissítve 1 éve)
284
megtekintés

Szexmunkások helyzete itthon és külföldön: prostitúció, kizsigerelés, kizsákmányolás és depresszió

Szexmunkások helyzete itthon és külföldön:

„Egy ember kizsigerelése, tárgyiasítása mindig kizsákmányolás” - Prostitúció és emberkereskedelem itthon és külföldön

„A prostitúció, vagy szexmunka? Hát, az a legősibb mesterség. Az mindig volt, mindig lesz, Panni” – szokott az apám minden alkalommal darabokra idegesíteni ezekkel az üres frázisokkal, ha előkerül a téma. Ezt a cikket át fogom neki küldeni, hátha megérti belőle, hogy mennyivel bonyolultabb a helyzet.

Puskás Panni glamour.hu írása alapján!

Amúgy egyszer egy falusi (bocs, kertvárosi) kocsmában ücsörögtem vele, és az egyik ismerősével, nevezzük őt Fricinek, aki – miután észrevette, hogy érdeklődöm a téma iránt – hosszan ecsetelte kalandjait prostituáltakkal, amelyek az osztrák határ magyaroszági oldalán estek meg vele abban az időszakban, amikor Ausztriába járt dolgozni. Korábban mindig azt gondoltam, hogy a pénzért szexet vásároló ember – csakúgy mint a prostituált maga – absztrakció, amely leginkább filmekben látható, de ha létezik is, akkor mindenféleképpen a saját ismeretségi körömön kívül. Nagyon érdekes volt különben Frici önsajnáltató dumáját hallgatni, amely a magányos szívéről szólt, meg arról, hogy az egyik lányba, akihez hosszú időn keresztül járt, egy kicsit bele is szeretett – hát, ilyen egy igazi romantikus lélek, nem igaz?

szexmunkás az utcán

Ez az épületes eszmecsere köztem és Frici között az egyetemi éveim elején lehetett, aztán szép lassan elkezdett kinyílni a szemem. Például elkezdtek megházasodni az ismerőseim, és hallottam legénybúcsúkról, ahova "táncoslányokat" rendeltek a buli szervezői. Aztán kiderült az is, hogy egy-két, különben igen magasan kvalifikált ismerősöm is kipróbálta már, milyen pénzért együttlenni valakivel. Az viszont természetesen egyetlen nő ismerősömről sem derült ki, hogy prostituált lenne. Hogy ez miért van így, szépen helyre kerül abból a beszélgetésből, amit De Coll Ágnessel folytattam, aki a Baptista Szeretetszolgálat Emberkereskedelem Elleni Programvezetője, és az áldozatokkal is foglalkozik.

A prostitúció felé vezető út

Rengeteget hallunk például arról, hogy egyrészt a nyugati országokban milyen magas a magyar prostituáltak száma, másrészt, hogy milyen példátlanul rossz körülmények között dolgoznak a kinti viszonyok között – az hírlik róluk, hogy gumi nélkül, olcsón elvállalnak bármit. Természetesen itthon sem jobb a helyzetük, sőt! De hogyan és mikor kerülnek ezek a lányok ebbe a rendszerbe? Hogy válnak az emberkereskedelem áldozataivá?

„A tinédzserkor jellemzően a belépési pont, amikor a stricik magukhoz fűzik ezeket a lányokat. Jellemzően azok válnak áldozattá, akik egész életükben áldozatok voltak, bántalmazást vagy szexuális abúzust szenvedtek el. Mivel rendezetlen volt a családi hátterük, nem volt egészséges kötődésük, sem biztonságos szülői környezetük, állandó bennük a sóvárgás a kötődés, a szeretet után – ezért könnyű őket behálózni a szeretettel vagy a droggal, olyan dolgokkal, amelyek érzelmi vagy fizikai függőséget okoznak számukra. Tulajdonképpen a bántalmazás is pontosan egy ilyen függőséget alakít ki. Aki bántalmazott volt gyerekkorában, annak a szeretetnyelve összefügg a bántalmazással, és azzal, hogy ki kell szolgálni valakit, meg kell tenni, amit kér akkor is, ha az saját személyes biztonságuk vagy egészségük kárára megy. Ők úgy gondolják, hogy kívülről nem látszik, mi történik velük, és hogy ez kötelességük” – mondja De Coll Ágnes.

piroslámpás negyedben szexmunkás

A szakértő szerint az esetek többségében a fiatal lányok „nem tudják, mibe lépnek bele, és mindannyian azt gondolják, hogy velük ez nem történhet meg. Az is sokszor előfordul, hogy elindulnak egy ígéretes külföldi munka reményében, és csak ott derül ki, hogy egyáltalán nem az várja őket, ami meg volt hirdetve – nem vendéglátós munkát kapnak, hanem prostitúcióra kényszerítik őket.”

Menekülnének, de nem tudnak

Mikor arról kérdezem De Coll Ágnest, vajon hogyan tartják az átvert lányokat külföldön, hogy miért nem menekülnek el azonnal, a követezőt válaszolja: „az szokott történni, hogy már az úton elveszik az irataikat valamilyen ürügyre hivatkozva, és nem adják őket vissza nekik. Jellemzően a telefonjukat is elveszik tőlük. Másrészt megérkeznek valahova, és fogalmuk sincs, hogy hol vannak, még az utca nevét és a házszámot se tudják. Ha fizikailag nem is zárják őket be, mindig vigyáz rájuk, kíséri, figyeli őket valaki. Amikor mégis lehetőségük lenne segítséget kérni, a félelem és a szégyen tarja vissza őket. Különösen igaz ez azokra, akiknek gyerekük van, hiszen rengeteg olyan ügy volt már, amikor valakitől azért vették el a gyerekét, mert prostituáltként dolgozott, és emiatt alkalmatlan szülőnek találják őket.”

Szexmunka belföldön és külföldön

Az is érdekelt, mennyire jellemző, hogy külföldön futtatják a magyar emberkereskedelem áldozatait. A szekértő szerint mindkettő megtörténik, de nincs rá statisztika, hogy melyik a gyakoribb. „Habár kiskorúakat könnyebb itthon futtatni, mert külföldön ezt jobban ellenőrzik, vannak technikák arra is, hogyan lehet ezt külföldön megoldani: hamis papírokkal, esetleg a lány egy rokonának papírjaival. Tavaly volt öt olyan kiskorú lány is a látókörünkben, akikre egy külföldi panzióban, vagy bérelt lakásban talált rá a rendőrség. Ez ugyanis relatíve rejtve marad ahhoz képest, mint amikor egy piros lámpás negyedben egy kirakatban dolgozik valaki, ahol bármikor igazoltathatják a rendőrök. De Magyarországon is országszerte jelen van a prostitúció, például a debreceni erdőben, Békés megyében, a Viharsarokban is rengetegen vannak, Budapesten is sok helyen. Ha felmegyünk a rosszlányok.hu-ra, akkor azt tapasztaljuk, hogy a bárhol elérhetőek.”

Sokunk fejében valószínűleg még az él, hogy a magyar prostituáltak főképp Zürichben dolgoznak, ám De Coll Ágnestől megtudtam, hogy Svájc ma már nem annyira felkapott hely, mint amilyen volt 2014-ben, amikor a zürichi utcákon nyolcvan százalékban magyar nők álltak. Ugyanis létrehoztak úgynevezett sexboxokat, ahova csak prostituáltak és felhasználók mehetnek be, a stricik nem.

„Emiatt Németország nagyvárosai lettek inkább népszerűek – onnan térnek haza a legtöbben, onnan kapjuk a legtöbb ügyet, de Anglia és Franciaország is szerepelnek a célországok között.”

A probléma megoldása: a bántalmazás elutasítása

A De Coll Ágnessel való beszélgetésemből elsősorban az derült ki, hogy az emberkereskedelem problémája óriási, és igazán nehéz a probléma hatékony megoldását megtalálni, mert több szinten kell egyszerre cselekedni, amelynek része a társadalmi attitűdváltás és a hatékony prevenció a diszfunkcionális családokkal is. Azt a mítoszt, amely szerint a prostituáltak jól kereső kisvállalkozók, nem pedig áldozatok, az úgynevezett luxusprostituáltakról alkotott kép élteti. Ők strici nélkül, egyedül dolgoznak lakásokban. Habár De Coll Ágnes szerint ezekben az esetekben az emberkereskedelem kérdése nem merül fel, a kizsákmányolásé igen.

szex munka

„Egy ember a használata, kizsigerelése, tárgyiasítása mindig kizsákmányolás. Ezeknek a nőknek kivétel nélkül tönkremegy az életük: jellemző rájuk az öngyilkosság, az alkoholizmus, a depresszió, a szerfüggőség. És ők is azért kerülnek ebbe a helyzetbe, mert bántalmazott gyerekek voltak, vagy mert szexuálisan abuzálták őket gyerekkorukban – nem találkoztam még olyannal, akinek ne ez lett volna a hátterében.”

De Coll Ágnes úgy gondolja, hogy a probléma megoldását hosszútávon egy olyan társadalmi hozzáállás kialakulása jelenthetné, amelyben nincs áldozathibáztatás, és a bántalmazás nem elfogadott, amelyben megtanulnak a szülők és más gyermekekkel foglalkozó felnőttek egyéb eszközöket használni a bántalmazás, büntetés, megalázás, lekicsinylés helyett.

Talán éppen ezek ellentétét, amely a pozitív önértékelést, az önbecsülést, önérvényesítést és az emberi méltóságot, az emberi értéket erősíti. Ebből pedig egyenesen következik, hogy pártolja a felhasználók büntetését, ahogy azt a skandináv országokban már be is vezették. De a legtöbb ország még mindig a felhasználókat igyekszik védelmezni, erről pedig Bethlen Anna feminista kutató és aktivista egyik története jut eszembe:

„Felhívott a svájci tv2 riportere, hogy mit tudok arról, hogy a Püspökladányban, valamint Berettyóújfalun élő közösségekben miféle sajátos patriarchális szubkultúra honolhat, hogy onnan olyan sok fiatal, sőt gyerekprostituáltat adnak el a zürichi bordélyokba? Én visszakérdeztem, miféle sajátos patriarchális szubkultúra honolhat Zürichben, hogy épp fiatal nőkre és lányokra van kereslet Kelet-Magyarországról és nem – teszem azt – jonatánalmára?”

Erotikus munka
videó hirdetések

Hasznosinformációk

számokban (statisztikák 1 hó - 3 hó -1 év)
Források: Google Analytics és webmestereszközök
17 426 +22%

egyedi magyar felhasználónk 71036 alkalommal használta a hirdetőoldalt az elmúlt hónap során!

36 427 +11%

alkalommal kattintottak ránk és 281870 alkalommal jelentünk meg a Google-ban összesen az elmúlt 3 hónap során!

150 477 +24%

alkalommal kattintottak ránk és 1117283 alkalommal jelentünk meg a Google-ban összesen az elmúlt 1 év alatt!

Alapfogalmak

Az erotikus munka olyan 18 éven felüli nők és férfiak által végzett munka, amikor vagy a szexmunkás a SAJÁT AKARATÁBÓL szexuális szolgáltatást végez pénzért vagy egyéb ellenszolgáltatásért, ezt hívjuk szexmunkának és rendszerint privát lakásokban, erotikus szalonokban, stúdiókban és éjszakai klubokban végzik, de manapság az escort munka is ide tartozik már. Az erotikus munkákhoz tartoznak olyan álláslehetőségek is, amikor szexuális szolgáltatás NEM TÖRTÉNIK, ezt hívjük szexmentes munkának, rendszerint a masszázs munka, sztriptíz táncos munka, hostess munka és webkamerás munka tartozik ebbe a kategóriába.

A legtöbben azt hiszik, hogy az escort munka egyértelműen szexmunkát jelent, pedig igazából személykísérés a jelentése, azaz az escort lányok szolgáltatásait olyan magányos, vagy szórakozni vágyó gazdag férfiak használják, akik magányosak és barátnőt szeretnének bérelni rövid távra. Az escort munka rendszerint drága szállodákba történik, amit outcall-nak nevezünk, mert ez esetben a vendég a hotelszobájába rendeli meg a társaságot. Léteznek VIP, vagy High Class escort lányok, akik kifejezetten drágák és csak a felső tízezer tudja megfizetni a szolgáltatásaikat, melyek közé tartozik többek közt a 'GFE, azaz barátnő élmény', ami azt jelenti, hogy az escortlány úgy viselkedik a vendéggel, mintha az igazi barátnője lenne.

Erotikus masszázs munka minden olyan erotikával fűszerezett, de masszázs jellegű állásajánlat, ahol a masszőr lányok a masszázson kívül extra szolgáltatást is nyújthatnak (kézi levezetés), de ez nem feltétlenül jellemzi ezeket a masszázs munkákat! Több típusát különböztetjük meg legyen szó a klasszikus sportmasszázsról, ami teljesen szexmentes, illetve erotika mentes munka, viszont a Red-Life oldalain általában a tantra masszázs munkával találkozol, ami egyfajta tantrikus élményt biztosító masszázs szolgáltatás, úgy is hívják, hogy a lélek érintése a testen keresztül! Minden esetben jelentkezéskor kérdezz rá a konkrét munkakörre, milyen masszázsról van szó és mik az elvárt szolgáltatások, így Te döntheted el, hogy mit vállalsz be!

Megbízható hirdetőoldal

Független és pártatlan hirdetőoldalként működünk és maximálisan ellenőrizzük az összes bekerülő tartalmat (hirdetések, hirdetők, fórum)

Legtöbb regisztrált tag

Jelenleg 82390 aktív regisztrált tagunk van és havonta 1074 új felhasználóval bővülünk, akik mind erotikus munkát keresnek vagy kínálnak. Csatlakozz Te is hozzánk!

100% diszkréció és biztonság

Maximális diszkréciót és biztonságot kínálunk a jelentkezőknek és hirdetőknek is. Számtalan biztonsági és ellenőrző funkciót használunk ennek érdekében.

Ellenőrzött, valós munkaajánlatok

Minden munkaajánlatot azonnal és szigorúan ellenőrzünk és kiszűrjük a valótlan, vagy gyanús hirdetéseket, mielőtt megjelennek az oldalon! Számunkra a Te biztonságod az első!

Hasznos hírek és funkciók

Hasznos és fontos információkkal szolgálunk az erotikus munka világából és kiváló funkciókat kínálunk a munkát keresőknek vagy kínálóknak is. Regisztrálj és jelentkezz be mindig!

Ellenőrzött / Nem ellenőrzött

3 féle jelvénnyel jelöljük az egyes hirdetések, hirdetők minősítését, melyek megjelennek a hirdetések kontakt dobozában, az összes hirdetés lista nézetében és a hirdető profilján is!

Regisztráció

Válassz egyedi felhasználónevet és számodra könnyen megjegyezhető jelszót. E-mail címed pontosan írd be, mert oda küldjük regisztrációs adataidat.

Felhasználónév

jelszó

jelszó újra

E-mail cím

Telefonszám

(nem kötelező)

vagy
azonnali belépés a közösségi oldaladdal
Már van felhasználói fiókod?
Jelentkezz be itt!
reg form userimg
reg form userimg
reg form userimg
reg form userimg

Már 82 390 felhasználónk van

Válassz egyedi felhasználónevet és számodra könnyen megjegyezhető jelszót. E-mail címed pontosan írd be, mert oda küldjük regisztrációs adataidat.

  • A fórum használata
  • Privát üzenetküldés a regisztrált tagok között
  • Kedvencekhez adás, hirdetésfigyelő
  • Gyorsított jelentkezés, elérhetőségeid automatikus kitöltése
  • Elérhetőségek lekérése ingyenes apróhirdetésből vagy felhasználó adatlapjáról
  • Titkos munka és hirdetési ajánlatok
  • Rejtett jelentkezők felfedése
A weboldalon található tartalmak, képek és szövegek erotikus jellegűek is lehetnek és kizárólag felnőtt látogatók számára készült, így a feltöltött tartalmak egyesek számára sértőek lehetnek. Az oldalon lévő tartalmakat felhasználóink helyezik el, így ezekért ők vállalják a felelősséget. Amennyiben nem múltál el 18 éves (egyes országokban 21 éves) vagy az oldal használata számodra jogszabályellenes, illetve sértő, akkor kérjük hagyd el az oldalt.
A TOVÁBB gomb megnyomásával belépsz az weboldalra és egyidejűleg kijelented, hogy betöltötted a 18 évet, illetve engedélyezed a cookie-k használatát a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.
Elfelejtetted a jelszavad?

Írd be a regisztrált e-mail címedet és kattints az 'Elküldöm' gombra! E-mailben kapsz tőlünk egy link-et, amire kattintva beállíthatod az új jelszavadat és azonnal beléphetsz!